Hypergepigmenteerde Huid

Definitie:

Hyperpigmentatie kan in drie verschillende categorieën worden verklaard; Door zonne-energie veroorzaakte hyperpigmentatie, hormonale onbalans zoals melasma (vaak na zwangerschap) en post-inflammatoire hyperpigmentatie (meestal veroorzaakt door acne).

Hyperpigmentatiehuid begrijpen:

Hyperpigmentatie of huidverkleuring kan een uitdaging zijn om te behandelen, omdat er meerdere triggers zijn die invloed hebben op deze aandoening. Melanine – het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van de huid – is de oorzaak van het bruine, vlekkerige of oneffen uiterlijk dat onze huid beschermt tegen schadelijke UV-straling. Melanine wordt geproduceerd door melanocyten en bevindt zich in de basale laag van de epidermis. Deze cellen zien eruit als “octopusachtige” tentakels, dendrieten genaamd, die melaninekorrels naar de huidcellen (keratinocyten) duwen wanneer ze worden blootgesteld aan UV-licht. De belangrijkste functie van melanocyten is het verspreiden van UV-licht, het neutraliseren van vrije radicalen, het beschermen van het huidcelmembraan tegen oxidatie en dus ook het beschermen van DNA tegen UV-schade. Binnen de huidcel is tyrosinase een sleutelenzym dat de melaninesynthese beïnvloedt. De reductie van tyrosinase is de meest prominente benadering voor de ontwikkeling van melanogeneseremmers.

Gerichte oplossingen:

Kalahari heeft een zeer effectieve dubbele behandelaanpak ontwikkeld met een combinatie van innovatieve ingrediënten. Berendruifextract remt de productie van melanine en johannesbroodbladextract vermindert de tyrosinase-activiteit. De Skin Brightening Gel bevat ook salicylzuur dat de poriën exfolieert en Devils Claw-extract dat de gevoeligheid van de huid dramatisch vermindert. Voor zichtbare resultaten raden wij Kalahari Professional Phytic Clay Mask aan in combinatie met het voorgeschreven thuiszorgbehandelingsprotocol.