Vochtarm & Droge Huid

Definitie:

Een droge huid is een specifieke aandoening die optreedt wanneer de talgklieren volledig inactief zijn of de natuurlijke afscheiding van talg minimaal is. Een gedehydrateerde huid is meestal het gebrek aan vocht in het stratum corneum. Zelfs een huid die gevoelig is voor vette huid kan epidermale uitdroging ervaren. Uitdroging is daarom een gebrek aan water en niet aan olie. Vaak kan de talgolie-activiteit nog steeds normaal – of zelfs overactief – zijn bij een vochtarme huid.

Droge en Vochtarm huid begrijpen:

Droge Huid: is een gebrek aan natuurlijke olie. Bij een droog huidtype zijn de poriën normaal gesproken veel kleiner, de huid is zichtbaar schilferig en ziet er dof uit. Een droge huid kan genetisch bepaald zijn, of de reactie op medicijnen, waardoor de talgklier inactief wordt.

Vochtarm huid: gebrek aan water en vochtgehalte in de cellen. Een gedehydrateerde huid is meestal een tijdelijke aandoening. Deze toestand wordt vaak omschreven als een droge onderkant en een olieachtig oppervlak. Om de natuurlijke vochtbalans in de huid te herstellen, zijn vochtvasthoudende ingrediënten nodig om verder transepidermaal waterverlies (TEWL) te voorkomen en om de huid van binnenuit te hydrateren door voldoende water te drinken. Problemen met een uitgedroogde huid worden voornamelijk veroorzaakt door externe factoren zoals blootstelling aan de zon, onjuist gebruik van plaatselijke toepassingen, agressieve behandelingen, sauna’s, zwemmen en klimaatverandering.

Gerichte oplossingen:

Droge of uitgedroogde huidproblemen zijn een van de meest voorkomende problemen geworden en om deze reden heeft Kalahari verschillende effectieve behandelingsoplossingen ontwikkeld. Voor droge huidtypes raden wij producten aan die verrijkt zijn met plantaardige lipiden, zoals Marula-olie en Kalahari-watermeloenzaadolie. Voor gedehydrateerde huidaandoeningen worden vochtbindende ingrediënten zoals Resurrection plantenextract en hyaluronzuur aanbevolen om transepidermaal waterverlies te voorkomen.