Problematische Huid

Definitie:

Acne ontstaat wanneer een porie of haarzakje verstopt raakt met natuurlijk talg en dode huidcellen. Bacteriën – bekend als Propionibacterium – leven in de huid. Wanneer deze bacterie de verstopte poriën binnendringt en infecteert, veroorzaakt dit huidgevoeligheid. Er zijn verschillende soorten acne: Niet-inflammatoire acne zoals whiteheads (gesloten comedonen) en mee-eters (open comedonen). Ontstekingsacnetypes zoals papels, puisten (puistjes), knobbeltjes en cysten.

Problematische huid begrijpen:

De factoren die bijdragen aan een problematische huid kunnen genetica, hormonen, hygiëne, onjuist gebruik van huidverzorgingsproducten, het verwijderen van de natuurlijke oliebarrière van de huid, voeding, stress, slaappatroon, medicatie, blootstelling aan de zon en roken zijn. In ernstigere gevallen wordt acnelittekenvorming gevormd als gevolg van inflammatoire of cystische acne. De porie of follikel zwelt op als gevolg van de ophoping van overtollige olie, onzuiverheden en bacteriën, waardoor de follikelwand breekt. Er zijn ook verschillende soorten acnelittekens: Ice Pick Scars (diepe putten), Boxcar Scars (hoekige littekens – die normaal gesproken voorkomen op de slaap en wangen), Rolling Scars (golfachtig uiterlijk) en hypertrofische (verdikte) littekens.

Gerichte oplossingen:

Het belangrijkste doel van Kalahari bij de behandeling van acne of een voor acne gevoelige huid is het herstellen van de natuurlijke hydrolipidenbarrière van de huid en het verminderen van de gevoeligheid van de huid door de bacteriële infectie aan te pakken. Onze effectieve samenstelling van botanische ingrediënten, versterkt met een combinatie van wetenschappelijk bewezen ingrediënten, zal problematische huidaandoeningen dramatisch verminderen en elimineren. De thuisverzorgende ingrediëntencombinaties van Devils Claw Root-extract, Resurrection-plantenextract, Rooibosthee-extract, Vitamine A, Salicylzuur, Nordihydrogualiaretinezuur en Oleanolzuur zorgen voor zichtbare en effectieve resultaten. Onze thuisverzorgingsproducten zullen uw professionele behandelresultaten verbeteren.